HTML

Szekértábor

2013.07.15. 12:46 X.Y.Z

Először is elnézést szeretnék kérni mindenkitől, de még nemigen ismerem ki magamat ennek a blognak a felületén, így az egyik hetes posztomat csak most "élesítettem", akit érdekel olvassa el azt is (a trafikügyről szól).

Most viszont egy más témáról szeretnék írni. Tóta W. egy igen felháborító cikkéről van szó. A cikk itt található: 

http://hvg.hu/w/20130715_Honfoglalo

Erre egyszerűen nehéz szavakat találni. Nagyon jó, hogy ez az ember, aki ezt a cikket írta gyakorlatilag lehülyéz mindenkit, aki fideszes (vagy jobbikos). Ettől én személyesen is sértve érzem magamat, pontosabban érezném, ha nem tudnám, hogy ez csak politikai demagógia, meg, hogy Tóta W. írta. Én 2010-ben a Fideszre szavaztam, és jövőre is rájuk fogok, "pedig" rendszeresen tájékozódok a politikáról és egyetemi diplomám van. Akkor Tóta logikája szerint egy mosógépen megvett 80-as ikujú szoci láncszavazó okosabb és tájékozottabb nálam! Könyörgöm, mi a félázsiai logika, ha ez nem? Hol bűn egy párttal szimpatizálni: Nyugaton, vagy Ázsiában? Hol visznek el, ha jobboldali vagy: Ausztriában, vagy Kínában/É.-Koreában/Vietnamban? Most írhatnék én is egy ilyen cikket (hajaj, ennél sokkal jobbat!) arról, hogy miért kretén, aki Bajnait és bandáját vissza akarja szavazni, esetleg az "európai értelemben vett kommunizmus pártját" (by Tallián Miklós), tehát az LMP-t támogatja! De nem fogok! Azért nem, mert szerintem egyik párt se objektíve jó, vagy rossz(pontosabban ezt föld halandó nem tudhatja), hanem itt véleményem vannak, amiket ütköztetni lehet és kell is. Vagy, ha a Fidesz(/ellenzék) objektíve rossz és gonosz, akkor minek vannak választások, miért lehet rájuk is szavazni? Tóta W. logikája a diktatúra logikája. És ez az, amiért sok mindenben nem állunk úgy, mint a nyugat (sok mindenben mondjuk de, sőt jobban). Nem a "hülyemucsaibunkó" fideszesek, de nem is az "idegenszívűhazaáruló" ellenzék miatt van így. Hanem amiatt, hogy pártszimpátia alapján ítéljük meg egymást, és a pártszimpátia fontosabb kritérium a szakértelemnél és a becsületességnél. Tessék ezt a leckét megtanulni: eurónk, mágnesvasutunk, meg sok-sok gdp-nk akkor lesz, ha végre nem pártalapon gyepáljuk egymást. A fejlődéshez nem a fideszt, vagy az ellenzéket, tehát nem valamelyik szereplőt kell kiiktatni, hanem minden szereplőnek rohadtul magába szállnia és felhagyni a szekértábor-politikával. Hogy nincsen nemzeti összefogás és a pártkatonák sehova nem engedik oda a szakembereket abban pedig a Fidesznek és a jelenlegi ellenzéki erőknek egyformán bűnös szerepük van. Tóta W. ezzel a cikkével ehhez tett hozzá egy kicsit.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://enmondomezt.blog.hu/api/trackback/id/tr155405502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása